NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Op dit moment in opleiding:  NLP  (Neuro Linguïstisch Programmeren)

NLP is een attitude, een houding, een instelling en een gedachtegang, waarbij nieuwsgierigheid en experimenteel gedrag centraal staan.

NLP is een verzameling van mentale technieken die je enerzijds gebruikt om problemen vanuit het verleden op te lossen en anderzijds je doelen in de toekomst beter te bereiken. NLP is een andere manier van denken

Ons brein vind het namelijk maar al te fijn dat we in onze vaste patronen blijven vast zitten. Deze zijn namelijk veilig. Dit kennen we, en om hier uit te stappen is eng. Want dan moeten we uit onze comfort zone. 

Hoor jij ook dat stemmetje soms in je hoofd ?
ik ben niet goed genoeg, ik kan dit niet. of, ik ben niet mooi. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Al die gedachten is met een positieve intentie geplaatst. Alleen niet zo goed verwoord. Want eigenlijk zouden we moeten zegen.... Ik kan het nu nog niet maar ik kan het wel leren, of ik ben niet goed genoeg maar dat word ik wel. En ik ben niet lelijk maar juist mooi. 

Dat klinkt toch veel leuker dan al dat andere. 

Dus waarom zouden we dan bij dit gedrag wat we nu vertonen blijven doen? Waren we daar gelukkig? Ik was dat niet in ieder geval, en besloot er wat aan te doen met NLP.  De reis en de positieve mind-set die ik hier heb meegemaakt wil ik voor iedereen.

NLP geeft je een handleiding met hoe jij het beste je brein gebruikt om een beter leven te leiden, zoals jij dat wilt. NLP gaat er van uit dat ons brein werkt op basis van de 5 zintuigen horen, zien, voelen, geur en smaak.